Mange dyre-, plante- og svampearter er i disse år i massiv tilbagegang eller allerede uddøde, både i Danmark og internationalt. Aftenens foredrag vil tage deltagerne på en rejse gennem tid og rum for at forstå, hvornår nedgangen begyndte, og hvad årsagerne er.
Eksperterne deler viden og løsningerTre eksperter vil belyse forskellige aspekter af emnet:
- Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil dykke ned i vores dybe forhistorie, hvor planeten vrimlede med store eksotiske dyr som huleløver.
- Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide deltagerne gennem det historiske landskab fyldt med blomster- og insektrige enge og overdrev, og videre gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.
- Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutiden, hvor biodiversiteten er under pres, men hvor flere aktører arbejder for bedre forhold for den vilde natur i Danmark.
Foredraget giver indsigt i naturens spilleregler, hvilket er en del af løsningen for at skabe plads til de truede arter. Deltagerne vil høre om en række naturforbedrende projekter, der allerede er i gang eller planlagt i Danmark.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet og værter i flere byer.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Mårslet MultiHal, Testrupvej 6, 8320 Mårslet
Entré: Fri entré
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her