Østjyllands Politi: Nyt fra Mårslet - onsdag den 19. august

Kilde: Østjyllands Politi

Mårslet er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 9.00

Særlig Efterforskning Vest fremstiller onsdag kl. 9.00 11 personer i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes i en sag med handel med flere hundrede kilo amfetamin. Læs mere i udsendte pressemeddelelse. 

**

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 en 37-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Hans sigtes for tirsdag omkring kl. 18.00 at have overfaldet en 48-årig mand med slag og spark.

Den 48-årige sad på en trappe på Klostertorvet, da den 37-årige tilsyneladende helt umotiveret slog ham to gange i hovedet med en knytnæve. Herefter bankede den 37-årige ifølge sigtelsen sit ene knæ ind i ansigtet på den 48-årige, der fik en stor flænge under øjet. 

Nogle vagter på Klostertorvet tilbageholdt den 37-årige, der kort efter blev anholdt af politiet. 

**

Grundlovsforhør i Randers kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.00 en 44-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for at have overtrådt sit indrejseforbud til Danmark. Den 44-årige sejlede med færge fra Halmstad i Sverige til Grenaa, hvor han ankom lidt over midnat. 

Her blev han standset i politiets kontrol, og da han viste sig at have en udvisningsdom og ikke måtte rejse til Danmark, blev han anholdt på stedet. Den 44-årige fik for seks år siden en udvisningsdom med indrejseforbud. 

**

 

Vidner søges: Kvinde skudt i ben med haglgevær

Tirsdag omkring kl. 6.30 blev en 74-årig kvinde skudt i benet af et haglgevær, da hun var ude at gå en tur i Randers C. Kvinden gik på fortovet på Svanevej, da hun pludseligt mærkede et smæld i benet. Det viste sig efterfølgende, at hun var blevet ramt af et hagl, der stadig sad i benet på hende. 

Østjyllands Politi foretog flere afhøringer i området og anholdt efter vidneforklaringer to mænd på 54 og 22 år. De er begge sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed. 

Efterforskningen af sagen fortsætter, og Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, der tidligt tirsdag morgen har set en eller flere personer stå med et haglgevær i området omkring Svanevej, Nordostvej, Solsortvej, Lodsejervej og Nattergalvej. 

Den 74-årige kvinde blev behandlet på skadestuen, men slipper umiddelbart fra episoden uden alvorlige mén. Det er politiets formodning, at kvinden var et tilfældigt offer. 

Har du oplysninger om sagen, så kontakt Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

17-årig udsat for gaderøveri

En 17-årig dreng anmeldte tirsdag, at han omkring kl. 7.30 var blevet udsat for røveri i Randers C. Den 17-årige fortalte, at han var på vej i skole, da han på Adelgade blev kontaktet af en fremmed mand, som spurgte om han kunne låne nogle penge. Det afviste den 17-årige, hvorefter manden tog fat i trøjen på ham og sagde, at han skulle følge med hen til en bank. 

Den 17-årige turde ikke gøre andet end at adlyde, og han gik med hen til en bank på Østervold, hvor han fik besked på at hæve 1000 kroner. Da manden havde fået sine penge, førte han den 17-årige et stykke ned ad vejen og bad ham vente på et hjørne, mens han gik ind i et hus. 
Mens manden var væk, løb den 17-årige fra stedet, og politiet blev kontaktet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og har en god formodning om, hvem gerningsmanden er. 

**

 

Specialpatrulje fandt hash i salgsposer

Østjyllands Politis specialpatrulje bankede tirsdag kl. 8.30 på en lejlighed i Aarhus N efter at have fået et tip om, at der var ulovlige stoffer derinde. Da den 20-årige mandlige beboer efter gentagne opfordringer ikke lukkede op, skaffede patruljen sig selv adgang til lejligheden. 

Her traf de den 20-årige, som meddelte, at han ikke havde noget ulovligt i sit hjem. Patruljen valgte alligevel at ransage stedet, og de fandt hurtigt noget hash fordelt i salgsposer og en vægt til at veje det på. 

Den 20-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Mand stak af med skuffe fra kasseapparat

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 9.05 en anmeldelse om, at en mand havde sneget sig ind i JYSK på M.P. Bruuns Gade i Aarhus, hvor han tog skuffen fra kasseapparatet og løb fra stedet, inden personalet kunne nå at stoppe ham. Vidner så, hvordan manden uden for butikken, hamrede skuffen i jorden og tog pengene derfra, inden han løb videre. 

Da politiet kom frem, fandt de den tomme kasseskuffe, som tyven havde stjålet et mindre beløb fra. 
Betjentene fandt nogle spor på stedet og fik nogle vidneudsagn, der gør, at politiet har en mistanke om, hvem gerningsmanden kan være.

**

 

Tuntyv fik straksbøde

En 34-årig mand blev tirsdag kl. 12.00 tilbageholdt af personalet i Rema1000 på Mårslet Byvej i Mårslet. En medarbejder havde set, hvordan manden proppede flere varer ned i en taske, inden han forsøgte at gå ud af butikken uden at betale. Den 34-årige fulgte frivilligt med om i baglokalet og viste de 12 tunsteaks og den pakke strømpe, han havde stjålet. 

Kort efter kom en patrulje frem, der anholdt den 34-årige og sigtede ham for tyveri. Da han er udenlandsk statsborger uden fast bopæl i Danmark, fik han en straksbøde, han skulle betale med det samme. 

**

 

Brand i hus ved Randers

Politi og brandvæsen blev tirsdag kl. 17.02 sendt til en brand i et hus i Læsten ved Randers NV. Ilden blev hurtigt slukket, og ingen personer kom til skade ved branden, der forårsagede en del skader på første sal. 

Branden er formentligt startet omkring husets skorsten. 

**

 

Fuld mand råbte ”hold kæft” til politiet

Østjyllands Politi måtte to gange tirsdag køre til Randers Station, hvor en 31-årig mand skabte uro. Første anmeldelse kom kl. 16.20, hvor en DSB-medarbejder bad politiet om hjælp til at få en fuld mand ud af toget. Da betjentene kom frem, traf de den 31-årige, der var meget højrøstet og generende over for de andre passagerer. Han blev derfor bedt om at forlade stationen, og politiet kørte derfra igen. 

En halv time efter var manden tilbage på stationen, hvor han igen generede flere folk på stedet og skabte utryghed. Den samme patrulje kørte igen til stationen. Da betjentene trak manden til side for at tale med ham, råbte han, at de skulle holde deres kæft. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Batterier skabte røg i lejlighed

Natten til onsdag kl. 00.17 kørte en patrulje til en lejlighed i Randers, hvor der havde været ild. Beboerne meldte dog, at de selv havde slukket ilden, så der kun var en masse røg i lejligheden. Da betjentene ankom få minutter efter, var der ikke røg at se, men der lugtede kraftigt af røg i og omkring lejlighedskomplekset.

Den ene af lejlighedens beboere forklarede selv, at der nok var gået ild i nogle batterier, som han brugte til fjernstyrede biler. Han havde selv slukket ilden med nogle våde håndklæder, men det røg stadig kraftigt. De to beboere blev tilset for røgskader, men var umiddelbart ikke kommet noget til.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 13.30 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. En 27-årig kvindelig bilist kørte frontalt ind i et vejskilt i siden af vejen. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved uheldet. 

Tirsdag kl. 15.18 skete der et færdselsuheld på Kirkeholtvej ved Krajbjerg. En 66-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 68-årig kvinde, som var ved at foretage et højresving. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade ved uheldet. Den 66-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Onsdag kl. 05.15 blev en 34-årig mand sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje i krydset mellem Randersvej og Vennelyst Boulevard i Aarhus.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Banealle i Hammel begået mandag d. 17/8 mellem kl. 21.00 og kl. 23.59
På Sommerlyst i Grenaa begået tirsdag d. 18/8 mellem kl. 9.20 og kl. 13.30
På Forsythiavej i Grenaa begået tirsdag d. 18/8 mellem kl. 8.00 og kl. 13.50
På Viborgvej i Lading ved Sabro begået tirsdag d. 18/8 mellem kl. 9.00 og kl. 16.00
På Oldjordsvej i Aarhus begået mellem mandag d. 17/8 kl. 21.30 og tirsdag d. 18/8 kl. 2.30
På Parkvej i Odder begået den 18/8 mellem kl. 10.00 og kl. 16.00

Flere artikler