Nyt fra Mårslet i politiets døgnrapport

Profilbillede

Mårslet er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 9.00

Østjyllands Politi fremstillede fredag kl. 9.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for at have voldtaget og frihedsberøvet en 28-årig kvinde tidligt torsdag morgen på en adresse i Aarhus. 

Den 28-årige mand blev varetægtsfængslet frem til d. 26. januar. Han nægter sig skyldig og kærede kendelsen. 

Grundlovsforhøret blev afholdt bag lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

Standset med flere hundrede kilo fyrværkeri bilen

En patrulje fra Østjyllands Politi fandt natten til fredag flere hundrede kilo fyrværkeri, som formodes stjålet, i en varebil ved Randers. 

Betjentene fik lidt over midnat øje på varebilen i en rundkørsel ved Ringvej Syd/Merkurvej i Randers SØ, og de besluttede sig for at lave en rutinekontrol. De fik hurtigt dirigeret bilen ind til siden, og fik kontakt med føreren, der oplyste sit navn og cpr-nummer, og fortalte at han havde glemt sit kørekort og ikke havde andet ID på sig. 

Betjentene besluttede at tage et kig bag i bilen, og det viste sig, at varerummet var delvist fyldt med kasser med fyrværkeri. Kasserne havde alle havde fået revet mærkaterne af, så man ikke kunne se, hvor det kom fra. 

Da føreren af bilen ikke ville fortælle, hvor han havde købt fyrværkeriet henne, fik betjentene mistanke til, at det var stjålet, og han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri fra et ukendt sted. 

På grund af de store mængder fyrværkeri, der udgjorde omkring 300 kg NEM (netto eksplosiv mængde), blev ammunitionsrydningstjenesten (EOD) tilkaldt for at fjerne det hele på sikker vis. 

Efter at have spurgt yderligere ind til mandens identitet, erkendte han, at han havde udgivet sig for at være en anden. Han opgav nu rette navn – det viste sig, at han var en 41-årig mand fra Viborg, der i øvrigt er frakendt kørekortet. Han blev derfor også sigtet for at have opgivet falsk navn og for kørsel i frakendelsestiden. 

Derudover bliver han formentligt sigtet for at have transporteret en større mængde fyrværkeri, der ikke var til eget brug. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og forsøger at finde frem til, hvor fyrværkeriet stammer fra. 

** 

 

To unge mænd sigtet – havde tasken fyldt med kanonslag 

En borger kontaktede natten til fredag kl. 1.07 politiet og fortalte, at to drenge kastede med kanonslag i skolegården på Engdalskolen i Brabrand. 

En patrulje var kort efter på stedet, og da de kom frem, traf de to 16-årige unge mænd tæt på skolen. 
Den ene skyndte sig at smide en rygsæk, han havde på, men det opdagede betjentene. 

I rygsækken lå der 25 kanonslag, og begge de 16-årige blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven ved at være i besiddelse af ulovligt fyrværkeri. Derudover blev deres forældre og de sociale myndigheder underrettet. 

**

 

Usikker kørsel ledte til fund af stoffer

En patrulje bemærkede torsdag kl. 23.30 en bilist, der kørte noget usikkert på Geding Byvej i Geding ved Tilst. Betjentene dirigerede bilen ind til siden og fik kontakt til den 27-årige mandlige fører, som virkede påvirket af stoffer. 

Den 27-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel og under en efterfølgende ransagning af bilen, fandt patruljen en del salgsposer med hash og skunk og nogle tusinde kroner i kontanter. 

Både penge og stoffer blev beslaglagt, og den 27-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Uro på beværtning – 19-årig mand anholdt

Dørmændene på en beværtning i Klostergade i Aarhus kontaktede natten til fredag kl. 3.03 politiet, da nogle unge mænd på stedet skabte uro og var ved at komme op at slås. 

Da patruljen kom frem, traf de en 19-årig mand, der var meget opfarende, og som gentagne gange ignorerede politiets anmodninger om at holde sig i ro. 

Han endte med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden ved at have indladt sig i slagsmål, og da han gjorde kraftigt modstand under anholdelsen, blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

En 20-årig mand, der befandt sig sammen med den 19-årige, havde en mindre mængde kokain på sig, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 9.41 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Kirketorvet i Hadsten. 

Torsdag kl. 14.36 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Tilst. En 48-årig mand mistede kontrollen over sin bil, der ramte ind i autoværnet og snurrede rundt. Bilisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 14.55 skete der et færdselsuheld i krydset Oddervej/Langballevej i Mårslet. En 68-årig kvindelig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en bil ført af en 49-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 68-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 15.14 skete der et færdselsuheld på Østergade i Aarhus C. En 78-årig kvindelig bilist var ved at foretage en parallelparkering, da hun ved en fejl kom til at træde på speederen, så bilen ramte ind i en 30-årig mandlig fodgænger, der blev klemt op af en mur. Manden kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Kvinden blev sigtet for ikke at have vist tilstrækkelig agtpågivenhed. 

Torsdag kl. 20.01 skete der et færdselsuheld i krydset Blomstervej/Honningvænget i Tilst. En 33-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 35-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 33-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Natten til fredag kl. 00.10 skete der et færdselsuheld ved Lyngbyvej/Allelevvej i Trustrup. En 26-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil og kom ud i rabatten, hvor hun ramte ind i en kantpæl, hvorefter hun kørte ind gennem et hegn på en privat grund, inden hun til sidst ramte ind i et træ. Den 26-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Natten til fredag kl. 00.45 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viby Ringvej i Viby. Da han havde en mindre mængde hash på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Mariagervej i Randers C begået mellem fredag d. 23/12 kl. 12.00 og onsdag d. 28/12 kl. 14.00
På Edisonsvej i Viby begået mellem fredag d. 23/12 kl. 8.00 og torsdag d. 29/12 kl. 15.00
På Holbergsgade i Aarhus C begået torsdag d. 29/12 mellem kl. 11.30 og kl. 16.15
På Parkvej i Odder begået mellem onsdag d. 28/12 kl. 23.55 og torsdag d. 29/12 kl. 17.30
På Agf Vej i Viby begået torsdag d. 29/12 kl. 21.29
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi