Aarhus lancerer ny festival med fokus på seksuel sundhed

dato

Aarhus Byråd har taget initiativ til en ny festival, der sætter fokus på seksuel sundhed for samtlige aarhusianere.

Byrådet har vedtaget at afholde en festival, som skal sætte fokus på seksuel sundhed for alle aarhusianere. Der er blevet afsat 1,5 mio. kr. til festivalen, som løber af stablen i 2024. Initiativet kommer i en tid, hvor der er stigende opmærksomhed på seksuel sundhed i Aarhus, især blandt unge.

Blandt byens unge er der set en stigning i antallet af kønssygdomme, og flere oplever, at deres grænser overskrides. Det er dog ikke kun de unge, der er i fokus. Seksuel sundhed blandt ældre er ofte overset, selvom mange ældre oplever seksuelle udfordringer og spørgsmål, der ikke bliver taget hånd om.

Festivalens formål er at bryde tabuer, hylde, udforske, debattere og fremme seksuel sundhed. Den skal henvende sig til folk i alle aldre, herunder børn, unge, voksne og ældre. Programmet er bredt og inkluderer en række aktiviteter og arrangementer, der skal tiltrække en bred målgruppe.

Aarhus Kommune samarbejder med en række partnere om festivalen, herunder Aarhus Festuge, Sex og Samfund, Aids-Fondet og Aarhus’ Unge-seksualråd. Disse organisationer spiller alle en vigtig rolle i at sikre, at festivalen får den nødvendige støtte og ekspertise.

Diverse nøglepersoner har udtrykt deres støtte til festivalen. Sundhedsrådmand Christian Budde, generalsekretær i Sex og Samfund Majbrit Berlau, festugedirektør for Aarhus Festuge Rikke Øxner og formand for Ældrerådet Jan Radzewicz er alle involveret i planlægningen og gennemførelsen.

Festivalprogrammet inkluderer blandt andet Danmarks største seksualundervisning for ungdomsuddannelser, hvor unge får mulighed for at lære mere om seksuel sundhed. For børnefamilier vil Flemming Jensen dele ud af en farfars breve til sit barnebarn om generationer og køn. Derudover kan man opleve optrædener fra kunstnere som Lydmor, Bent Jacobsen, Cathrine Errboe, Anja Aalund, Høgsberg & Lundgaard, og mange flere.

For yderligere oplysninger kan man kontakte Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus, på mobil 6165 0943 eller via e-mail christian.budde@aarhus.dk. Presseansvarlig Cecilie Winding kan også kontaktes på mobil 2335 1920 eller via e-mail wice@aarhus.dk.

Pressefotos af rådmand Christian Budde kan downloades fra Aarhus Kommunes hjemmeside.

https://aarhus.dk/nyt/sundhed-og-omsorg/2024/juni-2024/ny-festival-saetter-stroem-til-aarhusianernes-seksuelle-sundhed

Kilde: Aarhus Kommune